The Evy Tapes

The Evy Tapes

Ooit, in 2005, maakte ik electropop onder de naam Evy. Ik werkte intensief samen met mijn synthesizer-duo, Korg MS-10 en Korg MS-20, en een bakbeest van een computer. Na weken knutselen in een betonnen muziekhokje volgden er optredens in Vera, Simplon, Het Viadukt en Poppodium Romein. Live werd ze regelmatig bijgestaan door Bas Schröder (Swinder), die kundig de rap ontstemmende synthesizers wist te bedienen.

De eigenzinnige liedjes, waarbij de meisjesachtige vocalen haaks op de hoekige beats leken te staan, bevielen het publiek uitstekend. Regelmatig kwam de vraag of er een ep of een album verkrijgbaar was, maar nee: de Nederlandstalige liedjes namen een vlucht, wat resulteerde in het debuutalbum van Flux, Pluimgewichten (2010). De Evy-tracks bleven demoversies, die verstoften op robuuste harde schijven.

De afgelopen maanden heb ik samen met drummer/producer Corneel Canters de oude bestanden tevoorschijn gehaald, geordend en aangevuld met nieuwe samples: de Evy-sound van 2021. Het resultaat mag er zijn: de ep bevat genoeg charme van de originele, crappy zangsporen, het half-verzonnen-Engels en de analoge synths, maar het geheel klinkt vetter. Geniet van gloednieuwe Evy-klassiekers als Bake & eat en Cherry!

Spotify: http://hyperurl.co/TheEvyTapes-Spt
iTunes: http://hyperurl.co/TheEvyTapes-AM
Amazon music: https://hyperurl.co/TheEvyTapes-Amz
Tidal: https://hyperurl.co/TheEvyTapes-Tdl
Deezer: https://hyperurl.co/TheEvyTapes-Dzr