Videoclip Aan de inwoners

Videoclip Aan de inwoners

Ken je dat verhaal van die videoclip die pas na 14 jaar werd uitgebracht? 

In 2006 namen Marten Holtrop, David Liklikwatil en Renzo de Visser contact met mij op: ze gingen afstuderen aan de NHL en wilden graag een videoclip voor Aan de inwoners maken. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! 

Het project had heel wat voeten in de aarde, want de clip zou een bonte mix van film en animatie worden. We hadden een hoop figuranten en acteurs nodig en er moest veel worden uitgedacht.

Ondanks het feit dat we hard gewerkt hadden, liepen een paar dingen anders dan gepland: het bleek lastig om de animaties achteraf nog in de video te plaatsen, waardoor het gewenste Disney-effect (omhoogschietende bloemen en paddenstoeltjes, je kent het wel) grotendeels uitbleef.

Nou was dat niet echt een probleem, want de locaties waren van zichzelf al beeldschoon en we hadden fantastische acteurs gecast. De zusjes Laura en Lisanne zouden de show stelen in hun prachtige jurken, kinderen van een nabije basisschool verdrongen elkaar om mee te spelen én we hadden een zeer geschikte man gevonden om onze 'oude man' te spelen, compleet met een lange, verwilderde bos haar en imposante baard.

Maar er stond ons een verrassing te wachten: op de filmdag kwam onze oude man ineens met een kort koppie de set op lopen. Hij had zijn haar eraf geschoren – hij moest er netjes uitzien, want hij kwam immers 'op de film'.

Dit laatste was een grote teleurstelling en daarom besloot ik destijds om de clip niet uit te brengen. Inmiddels kijk ik er anders naar: het is een prachtig tijds- en droomdocument, en het verhaal van de gekortwiekte man is een mooie anekdote.

Dus hier is-ie alsnog. Veel kijk- en luisterplezier, en vergeet niet te subscriben!